Contactgegevens

Dominique Franquet
dominique@doula.be
0497 288 930
Polderstraat 15- 2800 Mechelen

Bevalling

Ziekenhuisbevalling

Wanneer de geboorte zich aankondigt, kan een deel van de arbeid thuis opgevolgd worden door je vroedvrouw. Zo heb je de mogelijkheid om nog een ganse tijd in je vertrouwde omgeving te blijven, wat voor meer ontspanning en vooruitgang zorgt. Wanneer de arbeid goed vordert, gaat je vroedvrouw met je mee naar het ziekenhuis. Indien gewenst blijft ze je begeleiden tot na de geboorte van je baby. Deze persoonlijke begeleiding geeft je meer kans op een natuurlijke bevalling. Voor de bevalling zelf wordt je gynaecoloog verwittigd. Kies je voor deze geboorteservice, dan vragen we wel om dit op voorhand af te spreken.

Thuisbevalling

Het grote voordeel van een thuisbevalling is dat je je helemaal niet meer moet verplaatsen naar het ziekenhuis. Je kunt bevallen volgens je eigen ritme en gewoonten. Om thuis te kunnen/ mogen bevallen, moet je zwangerschap binnen de normale grenzen verlopen. Er wordt steeds met 2 vroedvrouwen samen gewerkt, waarvan de eerste de arbeid opvolgt en de bevalling doet, de tweede vroedvouw wordt opgeroepen wanneer de bevalling nabij is om hierbij te assisteren.

De vroedvrouwenpraktijk werkt met een wachtdienst. Naast Dominique kan je ook begeleid worden door haar collega, Christine. Indien één van hen op vakantie is, wordt er ook met andere collega’s uit de buurt samen gewerkt.

Een wegwijzer naar keuzemogelijkheden. Bezoek birthmatters.be