Contactgegevens

Dominique Franquet
dominique@doula.be
0497 288 930
Hendrik Consciensestraat 46 bus 105- 2800 Mechelen

Praktijkadres: Keizerstraat 23- 2800 Mechelen

Postnatale zorg

Kort ziekenhuisverblijf

Nu het ziekenhuisverblijf verkort is naar maximum drie nachten heb je als pas bevallen moeder nood aan medische opvolging bij jou thuis. Hiervoor kan je een vroedvrouw raadplegen. Wij kunnen elke dag langs komen tot vijf dagen na je bevalling . Daarna is dit nog mogelijk zolang je zelf nodig vindt en alles vlot begint te verlopen. Je hebt dan nog recht op negen huisbezoeken zonder doktersvoorschrift. Ook als je nadien nog vragen hebt, kan je ons nog steeds contacteren en dit tot je baby de leeftijd heeft van één jaar.
We ondersteunen je als kersverse ouder in de verzorging van je baby, we geven je antwoord op al je vragen en adviseren je bij de voeding.

Poliklinische bevalling

Je kan ook kiezen om sneller naar huis te gaan na je bevalling. Dit is de dag van je bevalling of de dag nadien al mogelijk als alles goed verlopen is. Het gebeurt in samenspraak met je gynaecoloog en kinderarts. Voor de opvolging thuis neem je best al tijdens je zwangerschap contact op met je vroedvrouw. Zij kan je de nodige informatie geven over hoe dit praktisch in zijn werk gaat.

Borstvoeding

Borstvoeding is zonder twijfel de beste start voor je baby! Moedermelk bevat immers alles wat een baby nodig heeft en het schept een unieke band tussen moeder en kind. In het begin is het geven van borstvoeding echter niet zo vanzelfsprekend, vandaar dat je je hierop best een beetje voorbereidt en laat ondersteunen. Het zijn dikwijls kleine tips die je helpen om de borstvoeding te doen slagen. Maak daarom al tijdens je zwangerschap een afspraak met je vroedvrouw. Dominique heeft naast het diploma van vroedvrouw ook het certificaat van lactatiekundige behaald. Zij begeleidt je graag, ook in de periode dat je terug gaat werken en in combinatie met vaste voeding.